Donderdag 21 juni 2018 omstreeks 14.30u ontstond er een korte maar felle brand in het hart van ons bedrijf; de spuitcabine. De vlammen sloegen door naar het dak waardoor ook een groot deel van onze zonnepanelen verloren ging. Door de inzet van blusploegen uit Serooskerke, Veere en Middelburg kon rond 16.00u het sein ‘brand meester’ gegeven worden. Een kleine brand die gelukkig beperkt bleef tot materiele schade.

De vlammen waren gedoofd, de burgemeester en de brandweerploegen weer vertrokken en dan wordt pas duidelijk wat de vlammenzee heeft aangericht. Wat een enorme puinzooi. Pas dan dringt het tot ons door: wat is ons nu toch overkomen? De spuitcabine, het belangrijkste deel van ons bedrijf, is reddeloos verloren. Zonder deze cabine kan er geen auto meer gespoten worden. Hoe nu verder?

Diezelfde avond is de verzekering ingelicht en werden de schoonmaaktroepen opgetrommeld. Ook het gat in het dak werd gedicht met tijdelijke platen en heeft het personeel de handen ineen geslagen en is het bluswater in de loods opgeruimd. Geweldig mannen, bedankt!

De dagen erna staan in het teken van onzekerheid en onderzoeken hoe de brand heeft kunnen ontstaan. Maar ook wie kan ons voor langere tijd ‘uit de brand’ helpen met het spuiten van de auto’s? Eddy, Sander en Louis van Autobedrijf Kluijfhout, ontzettend bedankt voor jullie hulp!
Ook het zoeken naar een nieuwe spuitcabine ging niet zonder slag of stoot. Er was een grote zorg wat betreft levertijden. Het kon wel november worden voordat er een nieuwe cabine geplaatst kon worden. Dat zou een ramp zijn, zolang zonder cabine is niet vol te houden. Maar de aanhouder wint!

Mede dankzij:

*Don Assurantiën
* Zeeuwse Verzekeringen
*AanZet Staal-Bouw Techniek
* Dolmans Calamiteiten Diensten
*Cleijsen BV
*Baas Elektro
*Midavaine Installatietechniek
*Oliehandel Dekker

is op 20 augustus de bouw van onze nieuwe cabine van start gegaan en hopen we begin september weer zelf aan de slag te kunnen.  

We willen deze bedrijven ontzettend bedanken voor hun inzet. Maar ook de vele telefoontjes, kaartjes en berichtjes van klanten en bekenden zijn van onschatbare waarde geweest. Iedereen hartelijk dank!

Namens ons hele team,
Roland en Marlies